Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 glāze mannā
- 1 tējkarote sodas
- vanilīns
- malts kanēlis
- 60-80 g sviesta
- 4-5 āboli
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Sviestu liek saldētavā.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Samaisa cukuru, miltus, mannā, sodu, vanilīnu un kanēli.
- Ābolus sarīvē uz rupjās rīves(ar visu mizu).
- Ietauko veidni.
- Miltu maisījumu sadala 4 daļās, sarīvētos ābolus sadala 3 daļās.
- Vienu miltu maisījuma daļu iekaisa veidnē.
- Virsū liek ābolu kārtu.
- Atkal virsū uzkaisa miltu maisījuma daļu un tā uz priekšu.
- Virsējā kārta ir miltu maisījuma kārta.
- Virsējo kārtu pārkaisa ar rīvētu sviestu.
- Pīrāgu cep krāsnī 40-50 minūtes.
- Svarīgi ir pīrāgu kārtīgi atdzesēt, labākais variants ir, gatavot to vakarā un pasniegt nākošajā dienā.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!