Sastāvdaļas
- 2 kg svaigu kāpostu
- 3-4 burkāni
- 4 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes rupjās sāls
- 10 melno piparu graudiņu
- 5 krustnagliņas
- 4 lauru lapas
- 1/2 glāzes augu eļļas
- 1/2 glāzes 9% etiķa
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā, pievieno rupji rīvētus burkānus, sagrieztus ķiplokus.
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, piparus, krustnagliņas, lauru lapas - vāra 10 minūtes.
- Pēc tam pielej augu eļļu un etiķi.
- Kāpostu maisījumu liek lielā traukā, pārlej ar, mazliet atdzesētu marinādi, virsū liek vāku un slogu.
- Atstāj, kamēr pilnībā atdziest, tad pārliek 3 l burkā, liek ledusskapī uz 24 stundām.
- Pēc noteiktā laika kāposti ir gatavi ēšanai.
- Asos kāpostus var uzglabāt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!