Sastāvdaļas
- 3 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 1 1/2 glāzes auksta ūdens
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 glāze augu eļļas
- 1/2 glāze kakao pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes cietes
Pildījumam:
- 1/2 glāze cukura
- 1/3 glāzes kakao pulvera
- 2/3 glāzes piena
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno etiķi, ūdeni un augu eļļu.
- Rūpīgi visu samaisa un ieklāj iepriekš ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 25 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, to izņem no formas un pilnībā atdzesē.
- Krēms: Nelielā katliņā ielej pienu un 1 1/2 glāzes ūdens, cukuru un kakao, rūpīgi maisa.
- 1/4 glāzes izšķīdinātas cietes pievieno masai, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot.
- Karsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad atdzesē
- Uzliek biskvītu uz servējamā šķīvja un pārlej ar sagatavoto krēmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!