Ātri pagatavojamā šokolādes kūka

Ātri pagatavojamā šokolādes kūka Foto: Ātri pagatavojamā šokolādes kūka

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 1 1/2 glāzes auksta ūdens
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 glāze augu eļļas
  • 1/2 glāze kakao pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cietes

Pildījumam:

  • 1/2 glāze cukura
  • 1/3 glāzes kakao pulvera
  • 2/3 glāzes piena

Pagatavošana

  1. Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno etiķi, ūdeni un augu eļļu.
  2. Rūpīgi visu samaisa un ieklāj iepriekš ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā.
  3. Liek cepties 170°C temperatūrā 25 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, to izņem no formas un pilnībā atdzesē.
  5. Krēms: Nelielā katliņā ielej pienu un 1 1/2 glāzes ūdens, cukuru un kakao, rūpīgi maisa.
  6. 1/4 glāzes izšķīdinātas cietes pievieno masai, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot.
  7. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad atdzesē
  8. Uzliek biskvītu uz servējamā šķīvja un pārlej ar sagatavoto krēmu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes