Sastāvdaļas
- 500 g svaigu šampinjonu
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1/2 sarkanās paprikas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 1 lauru lapa
- 5 melno piparu graudiņi
- kaltēts majorāns
- 80 ml 9% etiķa
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote olīveļļas
Pagatavošana
- Šampinjonus notīra un norīvē ar mitru salveti.
- Tad 5 minūtes vāra viegli sālītā ūdenī un notecina caurdurī.
- Gatavo marinādi - uzvāra 1 l ūdens kopā ar lauru lapu, pipariem un majorānu, vāra 2-3 minūtes.
- Noņem no uguns, pielej etiķi, olīveļļu, sāli pēc garšas.
- Lielākos šampinjonus pārgriež uz pusēm, bet mazos liek veselus, lielā, keramiskā, dziļā traukā.
- Virsū pārkaisa ar, mazos gabaliņos sagrieztu papriku, sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem.
- Pārlej ar karstu marinādi, aizvāko trauku un noliek dzesēties.
- Līdzko trauks atdzisis, to liek ledusskapī, pēc 12 stundām sēnes ir ēdamas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!