Ātri marinēti šampinjoni

Ātri marinēti šampinjoni Foto: Ātri marinēti šampinjoni

Sastāvdaļas

● 500 g svaigu šampinjonu
● 3 ķiploka daiviņas
● 1 vidēja lieluma sīpols
● 1/2 sarkanās paprikas
Marinādei:
● 1 l ūdens
● 1 lauru lapa
● 5 melno piparu graudiņi
● kaltēts majorāns
● 80 ml 9% etiķa
● 1,5 tējkarotes sāls
● 1 ēdamkarote cukura
● 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

    1. Šampinjonus notīra un norīvē ar mitru salveti.
    2. Tad 5 minūtes vāra viegli sālītā ūdenī un notecina caurdurī.
    3. Gatavo marinādi - uzvāra 1 l ūdens kopā ar lauru lapu, pipariem un majorānu, vāra 2-3 minūtes.
    4. Noņem no uguns, pielej etiķi, olīveļļu, sāli pēc garšas.
    5. Lielākos šampinjonus pārgriež uz pusēm, bet mazos liek veselus, lielā, keramiskā, dziļā traukā.
    6. Virsū pārkaisa ar, mazos gabaliņos sagrieztu papriku, sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem.
    7. Pārlej ar karstu marinādi, aizvāko trauku un noliek dzesēties.
    8. Līdzko trauks atdzisis, to liek ledusskapī, pēc 12 stundām sēnes ir ēdamas.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes