Ātri marinētas sēnes recepte

Ātri marinētas sēnes recepte Foto: Ātri marinētas sēnes

Sastāvdaļas

  • 800 g sagrieztu svaigu šampinjonu
  • 4 l ūdens + 3 ēdamkarotes 5% etiķa (der arī 1 citrona sula)

Marinādei:

  • 1/2 tases 5% etiķa
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 3 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 2-3 lauru lapas
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 sagriezta sarkanā paprika
  • 1,5 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 tases ūdens
  • 1/2 tases augu eļļas

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - vidēja lieluma katlā samaisa etiķi, sāli, cukuru, ķiplokus, lauru lapas, piparus, papriku, dilles.
  2. Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, pievieno 2 tases ūdens, uzvāra un turpina vārīt, uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
  3. Pievieno eļļu un izslēdz uguni.
  4. Sēņu sagatavošana - uzvāra 4 litrus ūdens, kas samaisīts ar 3 ēdamkarotēm etiķa, vai 1 citrona sulu.
  5. Verdošajā ūdenī liek sagrieztas sēnes, samaisa, uzliek katlam vāku un turpina vārīt 3 minūtes.
  6. Nolej ūdeni no sēnēm un uzlej marinādi.
  7. Pavāra 2-3 minūtes marinādē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes