Sastāvdaļas
- 800 g sagrieztu svaigu šampinjonu
- 4 l ūdens + 3 ēdamkarotes 5% etiķa (der arī 1 citrona sula)
Marinādei:
- 1/2 tases 5% etiķa
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 3 sakapātas ķiploka daiviņas
- 2-3 lauru lapas
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 sagriezta sarkanā paprika
- 1,5 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 2 tases ūdens
- 1/2 tases augu eļļas
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - vidēja lieluma katlā samaisa etiķi, sāli, cukuru, ķiplokus, lauru lapas, piparus, papriku, dilles.
- Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, pievieno 2 tases ūdens, uzvāra un turpina vārīt, uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
- Pievieno eļļu un izslēdz uguni.
- Sēņu sagatavošana - uzvāra 4 litrus ūdens, kas samaisīts ar 3 ēdamkarotēm etiķa, vai 1 citrona sulu.
- Verdošajā ūdenī liek sagrieztas sēnes, samaisa, uzliek katlam vāku un turpina vārīt 3 minūtes.
- Nolej ūdeni no sēnēm un uzlej marinādi.
- Pavāra 2-3 minūtes marinādē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!