Ātrā „Tiramisu” kūka

Ātrā „Tiramisu” kūka Foto: Ātrā „Tiramisu” kūka

Sastāvdaļas

  • 500 g Maskarpones siera
  • 4 olas
  • 250-300 g cepumu "Savojardi" vai "Dāmu pirkstiņi"
  • 300 g gatavas šķīstošās kafijas
  • krēma liķieris
  • kakao pulveris
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
  2. Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru.
  3. Olu dzeltenumu masai pievieno Maskarpones sieru - sajauc.
  4. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
  5. Sakultos olu baltumus pievieno olu dzeltenumu un Maskarpones siera maisījumam, samaisa ar koka lāpstiņu.
  6. Šķīstošajai kafijai pievieno 3-4 ēdamkarotes krēma liķiera, samaisa.
  7. Katru cepumu ātri pamērcē kafijas un liķiera maisījumā (ātri jāmērcē tāpēc, lai cepums neizjuktu).
  8. Daļu no mērcētajiem cepumiem liek ieeļļotā veidnē (ar noņemamām malām).
  9. Cepumiem uzklāj pusi Maskarpones siera krēmu.
  10. Otru daļu mērcēto cepumu liek uz krēma veidnē.
  11. Otrai kārtai cepumu, uzklāj atlikušo Maskarpones siera krēmu, un liek ledusskapī uz 10 stundām.
  12. Tiramisu uzkaisa kakao pulveri caur sietu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes