Ātrā recepte pašu gatavotam Jāņu cūkgaļas šašlikam

Ātrā recepte pašu gatavotam Jāņu cūkgaļas šašlikam Foto: Ātrā recepte pašu gatavotam Jāņu cūkgaļas šašlikam

Tuvojas maģiskais Saulgriežu laiks, kad diena ir visgarākā, bet nakts – visīsākā. Līgo diena un Jāņu nakts ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika. Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs Rihards Leiskins iesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Ja vēlaties pagatavot lielisku, mājās gatavotu cūkgaļas šašliku – jums uz vienu kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes būs nepieciešamas 2 vidējas sīpola galviņas, sāls, melnie maltie pipari, ūdens un etiķis.

Pagatavošana (uz 1 kg gaļas):

1. Kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes sagriež līdzīga izmēra (30-40 gr.) gabaliņos.
2. 2 sīpola galviņas (izmērā aptuveni 150-200 gr.) sagriež ripiņās un sajauc ar 20 gr. sāls un 2-3 gr. melnajiem pipariem. Šo garšvielu masu ar rokām iejauc kopā ar sagrieztajiem gaļas gabaliņiem.
3. 300 ml. ūdens, kam pievieno 50 ml. 9% etiķa, šis šķidrums tiek labi samaisīts un pievienots gaļai ar garšvielām, kārtīgi apmaisot.
4. Trauku ar iemarinētu gaļu ieteicams novietot aukstā un tumšā vietā uz 2 stundām, vēlams ledusskapī. Jau pēc 2 stundām gardi baudāms cūkgaļas šašliks ir gatavs cepšanai.

Recepti piedāvā: lage.lv ražošanas vadītājs Rihards Leiskins

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes