Sastāvdaļas
- 3 lielas olas (istabas temperatūrā)
- 190 g pūdercukura
- 290 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 50 ml augu eļļas
- 130 ml piena
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pildījums:
- 600 ml putukrējuma
- 30 g pūdercukura
- 100 g zemeņu vai aveņu ievārījuma
- 300 g svaigu augļu
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu ar nedaudz sviestu.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz veidojas putas, tad pakāpeniski pievieno 60 g cukura un noliek maliņā līdz nepieciešams.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar atlikušo cukuru, cepamo pulveri un sāli.
- Tad, kuļot vidējā ātrumā ar elektrisko putotāju, pievieno sviestu, vaniļas cukuru un 1/2 glāzi piena.
- Pēc apmēram 1/2 minūtes ilgas kulšanas pievieno atlikušo pienu un olu dzeltenumus.
- Turpina kult līdz sāk veidoties viendabīga masa un prātīgi iecilā olu baltumu masu.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 - 60 minūtes.
- Izņem no krāsns, atdzesē 15 - 20 minūtes un izņem no formas, ļauj atdzist pilnībā.
- Kad tā pilnībā atdzisusi, sagriež to horizontāli 3 kārtās.
- Pamata kārtu apziež ar ievārījumu un putukrējumu.
- Klāj nākamo biskvīta kārtu un iepriekšējās darbības atkārto un klāj pēdējo biskvītu.
- Ar atlikušo putukrējumu apziež tortes virskārtu un malas, rotā ar svaigiem augļiem un ogām.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!