Sastāvdaļas
- 1/3 paciņas sviesta
- 1 ēdamkarote medus
- 1/2 tējkarote sodas
- 1/3 glāzes cukura
- 1 ola
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 1/2 glāzes miltu
Krēmam:
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- 1 1/2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 tējkarotes kakao pulvera
- 1 glāze miltu
- 100 g saldkrējuma sviesta
- vaniļas cukurs
Papildus:
- rieksti
- šokolāde
- cepumi
Pagatavošana
- Sviestu izkausē un samaisa ar medu un dzeramo sodu.
- Olu saputo ar cukuru, pievieno skābo krējumu un izsijātus miltus.
- Pievieno mīklai izkausēto sviestu un samaisa viendabīgā masā.
- Sadala mīklu piecās vienādās daļās un cep uz pannas kā pankūkas.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu un cukuru, pievieno pienu. Liek karsēties uz lēnas uguns.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kakao pulveri, vaniļas cukuru un turpina karsēt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
- Masu atdzesē, pievieno mīkstinātu sviestu un saputo ar elektrisko putotāju.
- Iegūto krēmu klāj starp katru pankūku un kūkas virsmu.
- Dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem, cepumiem un šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!