Ātrā auzu pārslu cepumu – ievārījuma kūka

Ātrā auzu pārslu cepumu – ievārījuma kūka Foto: Ātrā auzu pārslu cepumu – ievārījuma kūka

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiens (trekns)
  • 200 g sviesta
  • 1 ēdamkarote želatīns
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 tējkarotes vanilīna
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 100 g auzu pārslu cepumu
  • 100 g bieza ogu ievārījuma (ķiršu, zemeņu, aveņu, u.c.)

Pagatavošana

  1. Sajauc izkausētu sviestu, biezpienu un pūdercukuru.
  2. Pievieno vanilīnu un rūpīgi visu samaisa.
  3. Karstā ūdenī izšķīdina želatīnu un, lejot ar nelielu strūklu, pievieno to biezpiena masai.
  4. Masu ieklāj kūkas formā un ievieto ledusskapī.
  5. Sasmalcina auzu pārslu cepumus.
  6. Izkausē 200 g šokolādes ūdens peldē un sajauc to ar sasmalcinātajiem cepumiem.
  7. Masu uzliek uz cepamā papīra un ievieto ledusskapī.
  8. Biezpiena masu uz dažām uz dažām sekundēm ieliek karstā ūdenī, lai tā atlaistos.
  9. Uzmanīgi to pārklāj pār cepumu kārtu.
  10. Biezpiena masas kārtu pārklāj ar sevis izvēlēto ogu ievārījumu.
  11. Izkausē atlikušo šokolādi un pārklāj to pār kūkas virsmu.
  12. Ievieto kūku ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes