Sastāvdaļas
- 4 olas
- 130 g miltu
- 130 g cukura + 2 ēdamkarotes aizpildīšanai
- 600 g āboli
- 1 tējkarote kanēlis
- pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana
- Ābolus notīra, izgriež serdes. Tad sablenderē, pievienojot kanēli un cukuru (ja āboli ir saldi, tad cukurs var nebūt nepieciešams).
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas (aptuveni 4 - 5 minūtes) un pievieno cukuru.
- Tad pievieno izsijātus miltus un rūpīgi ar lāpstiņu samaisa.
- Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Ieklāj iepriekš pagatavoto ābolu biezeni cepešpannā, atstājot 2 - 3 cm no malām.
- Pārklāj biezeni ar mīklu un izlīdzina to.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 15 - 20 minūtes.
- Kad kūka gatava, nedaudz atdzesē to, apgāž to uz tīra virtuves dvieļa un noņem prātīgi cepamo papīru.
- Ļauj kūkai atdzist pilnībā un tad sarullē to.
- Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru pie gardas tējas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!