Atlantijas laša filejas sacepums

Atlantijas laša filejas sacepums Foto: Atlantijas laša filejas sacepums

Sastāvdaļas

  • 6 - 8 kartupeļi
  • 400 g VIČĪ sālīta Atlantijas laša filejas (2 iepakojumi 2 x 200 g)
  • 1 liels sīpols vai puravs pēc garšas
  • 3 - 4 olas
  • 200 ml saldais krējums vai piena
  • 1/2 tējkarotes melno piparu
Rotāšanai:
  • sasmalcinātas dilles

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. VIČĪ sālītu Atlantijas laša fileju sagriež gabaliņos.
  3. Sasmalcina sīpolu.
  4. Ietaukotā veidnē kārtām liek kartupeļus, lasi, sīpolus vai puravus.
  5. Liek virsējo kartupeļu kārtu.
  6. Olas sakuļ ar pienu. Pievieno melnos piparus un lej veidnē.
  7. Liek cepeškrāsnī 180 - 200 °C  temperatūrā un cep 60 - 70 minūtes, līdz olu un piena maisījums sarecējis un kartupeļi mīksti.
  8. Ja virsa sāk palikt pārāk brūna, sacepumu apklāj ar foliju.
  9. Sacepumam ļauj padzist, uzkaisa dilles un pasniedz kopā ar pupām, zirņiem vai lapu salātiem.

    Receptē izmantots VIČI produkts - Sālīta Atlantijas laša fileja.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes