Asie mazsālītie gurķi

Asie mazsālītie gurķi Foto: Asie mazsālītie gurķi

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu gurķu
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 1/2 čili pipara pāksts
  • 1 liels diļļu saišķis
  • 6 ēdamkarotes rupjās sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus.
  2. Čili pipara pāksti nomazgā, izņem sēklas, sagriež plānos salmiņos.
  3. Burkā liek 2/3 sakapātu diļļu, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu,blīvi liek gurķus. 
  4. Gurķiem uzber čili pipara salmiņus, ķiploka šķēlītes, liek atkal gurķus, kurus atkal pārkaisa ar čili pipara salmiņiem, ķiploka šķēlītēm un atlikušajām dillēm.
  5. Virsū dillēm ber sāli, burkai uzliek vāku un to sakrata.
  6. Katlā uzvāra ūdeni, pārlej gurķiem, patur pāris minūšu.
  7. Pēc pāris minūtēm, ūdeni nolej, atkal katlā uzvāra un pārlej gurķiem.
  8. Burkai uzliek šķīvi, uz kura uzliek nelielu slogu, tur istabas temperatūrā 2 dienas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes