Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 650 ml tilpuma burkām:
- 1 kg jauno kabaču
- 3/8 l l baltvīna etiķa
- 1 ēdamkarote sāls
- 2 svaigas sarkano čili piparu pākstis
- 1/2 saišķīša svaiga timiāna
- apm. 1/2 l auksti spiestas olīveļļas
- svaigi samalti baltie pipari
- 1-2 ēdamkarotes kaperu
Pagatavošana
- Kabačus rūpīgi nomazgā, nogriež galus.
- Tad gareniski sagriež apm. 1/2 cm biezās šķēlēs.
- Ja šķēles pārāk garas, tās pārgriež uz pusēm.
- Uzvāra etiķi kopā ar 3/4 l ūdens un sāli.
- Tajā kabačus vāra apm. 2 minūtes, ar putojamo karoti izceļ no šķidruma un notecina.
- Pa to laiku nomazgā un iztīra čili pākstis.
- Iztīrītās pākstis noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež plānās sloksnēs.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Timiānu noskalo un no kātiņiem noplūc lapiņas.
- Pannā sakarsē apm. 2 ēdamkarotes eļļas.
- Kabaču šķēles pa daļām kopā ar dažām piparu sloksnītēm un mazliet timiāna apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.
- Kabaču šķēles apkaisa ar pipariem un kopā ar kaperiem pilda sterilizētās burkās.
- Pārlej eļļu, lai viss būtu pārklāts.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.
Padoms:
Kabaču vietā var ņemt arī baklažānus. Tikai tādā gadījumā cepšanai nepieciešams vairāk eļļas, jo baklažāni uzsūc daudz eļļas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!