Asie kabači eļļā

Asie kabači eļļā Foto: Asie kabači eļļā

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 650 ml tilpuma burkām:

  • 1 kg jauno kabaču
  • 3/8 l l baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 svaigas sarkano čili piparu pākstis
  • 1/2 saišķīša svaiga timiāna
  • apm. 1/2 l auksti spiestas olīveļļas
  • svaigi samalti baltie pipari
  • 1-2 ēdamkarotes kaperu

Pagatavošana

  1. Kabačus rūpīgi nomazgā, nogriež galus.
  2. Tad gareniski sagriež apm. 1/2 cm biezās šķēlēs.
  3. Ja šķēles pārāk garas, tās pārgriež uz pusēm.
  4. Uzvāra etiķi kopā ar 3/4 l ūdens un sāli.
  5. Tajā kabačus vāra apm. 2 minūtes, ar putojamo karoti izceļ no šķidruma un notecina.
  6. Pa to laiku nomazgā un iztīra čili pākstis.
  7. Iztīrītās pākstis noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež plānās sloksnēs.
  8. Pēc tam jānomazgā rokas.
  9. Timiānu noskalo un no kātiņiem noplūc lapiņas.
  10. Pannā sakarsē apm. 2 ēdamkarotes eļļas.
  11. Kabaču šķēles pa daļām kopā ar dažām piparu sloksnītēm un mazliet timiāna apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.
  12. Kabaču šķēles apkaisa ar pipariem un kopā ar kaperiem pilda sterilizētās burkās.
  13. Pārlej eļļu, lai viss būtu pārklāts.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Padoms:
Kabaču vietā var ņemt arī baklažānus. Tikai tādā gadījumā cepšanai nepieciešams vairāk eļļas, jo baklažāni uzsūc daudz eļļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes