Asie dārzeņu salāti

Asie dārzeņu salāti Foto: Asie dārzeņu salāti

Sastāvdaļas

Ar šo devu var piepildīt apmēram astoņas 200 g tilpuma burciņas.

  • 3 kg tomātu
  • 150 g sīpolu
  • 200 g seleriju sakņu
  • 100 g pētersīļu sakņu
  • 160 g cukura
  • 90 g sāls
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu
  • 1/3 paciņas melno piparu
  • 75 g 70% etiķa esences
  • 100 g zaļumu

Pagatavošana

  1. Sarkanus tomātus, sīpolus, pētersīļu un seleriju saknes nomazgā, notīra un sagriež 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos.
  2. Sagatavotos dārzeņus saliek katliņā, pievieno garšvielas, cukuru, sāli, sarkanos un melnos piparus, visu saturu sautē uz lēnas uguns 1 stundu.
  3. Tad pievieno etiķa esenci un sīki sagrieztas pētersīļu un seleriju lapas un turpina vārīt pusstundu, maisot ar koka karoti, lai salāti nepiedeg.
  4. Salātiem vārīšanas beigās jābūt pietiekami bieziem.
  5. Verdošus salātus sapilda karstās burciņās un noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Šie salāti ir ar ļoti asu garšu. Lieto brokastīs, vakariņās pie sviestmaizēm, kā arī aukstajā galdā pie stiprajiem dzērieniem. Salāti labi uzglabājas bez sterilizēšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes