Sastāvdaļas
- 2 kg svaigu kāpostu
- 3-4 burkāni
- 4 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes rupjās sāls
- 10 melno piparu graudiņu
- 5 krustnagliņas
- 4 lauru lapas
- 1/2 glāzes augu eļļas
- 1/2 glāzes 9% etiķa
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā, burkānus rupji sarīvē, ķiplokus sīki sagriež.
- Saliek burkās un pārlej ar mazliet atdzesētu marinādi.
- Marinādes sastāvdaļas liek katlā, (izņemot augu eļļu un etiķi), vāra 10 minūtes.
- Pēc 10 minūtēm katlu noņem no uguns, tad pielej eļļu un etiķi.
- Pildītajām burkām uzliek slogu, atdzesē pilnībā, tad liek ledusskapī uz 24 stundām. Pēc diennakts kāpostus var ēst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!