Sastāvdaļas
- 600 g laša filejas
- 100 g lapu salātu
- 100 g cukura
- 10 g melno piparu
- 10 g maltu čili piparu
- 1 apelsīns
- 40 g svaiga ingvera
- 1 svaigs čili pipars
- olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
- Lēzenā šķīvī cukuru samaisa ar sāli, melnajiem pipariem, maltiem čili pipariem.
- Sausu laša fileju apviļā cukura un piparu maisījumā.
- Pannā, uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, cep laša fileju, apgrozot, kamēr tā ir karamelizējusies no abām pusēm.
- Gatavo apelsīnu mērci - apelsīnu nomizo (mizu vajadzēs), izspiež sulu katliņā.
- Sīki sagriež apelsīna mizu un ingveru.
- Svaigu čili piparu pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas un sīki sagriež piparu - cik daudz čili piparu izmantosiet, skatieties pēc garšas.
- Katliņā ar apelsīna sulu lej tikpat daudz ūdens, cik sula, pievieno apelsīna miziņu, ingveru, čili piparu - visu uzvāra.
- Mērci nogaršo, ja nepieciešams, pievieno cukuru vai melnos piparus.
- Pirms pasniegšanas, mērci izspiež caur sietu.
- Pasniedz lasi ar lapu salātiem un apelsīnu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!