Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. trim 200 ml tilpuma pudelēm:
- 5 ķiploku daiviņas
- 100 g ingvera sakņu gumu
- 300 g svaigu sarkano čili piparu pākšu
- 300 g cukura
- 1/4 l rīsu etiķa vai kāda cita maiga etiķa
- sāls
Pagatavošana
- Ķiploku daiviņas notīra.
- Ingveru nomizo un sagriež ripiņās.
- Visu sīki sakapā.
- Čili piparu pākstis nomazgā, nosusina un izgriež kātiņu vietas.
- Tad ar kapājamo nazi sīki sasmalcina.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Ķiplokus, ingveru un sasmalcinātos čili piparus ieliek katlā ar apm. 300 ml ūdens, pievieno cukuru, etiķi, sāli un uzvāra.
- Uzliek vāku un vidējā karstumā vāra apm. 30 minūtes, līdz saturs sabiezē.
- Vārot mērce laiku pa laikam jāapmaisa.
- Mērci pilda sterilizētās pudelēs un aizkorķē.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.
Padoms:
Mērce labi garšo ar visiem austrumnieciskiem ēdieniem, kā arī ar gaļu, kas cepta uz režģa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!