Asā ingvera mērce

Asā ingvera mērce Foto: Asā ingvera mērce

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. trim 200 ml tilpuma pudelēm:

  • 5 ķiploku daiviņas
  • 100 g ingvera sakņu gumu
  • 300 g svaigu sarkano čili piparu pākšu
  • 300 g cukura
  • 1/4 l rīsu etiķa vai kāda cita maiga etiķa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ķiploku daiviņas notīra.
  2. Ingveru nomizo un sagriež ripiņās.
  3. Visu sīki sakapā.
  4. Čili piparu pākstis nomazgā, nosusina un izgriež kātiņu vietas.
  5. Tad ar kapājamo nazi sīki sasmalcina.
  6. Pēc tam jānomazgā rokas.
  7. Ķiplokus, ingveru un sasmalcinātos čili piparus ieliek katlā ar apm. 300 ml ūdens, pievieno cukuru, etiķi, sāli un uzvāra.
  8. Uzliek vāku un vidējā karstumā vāra apm. 30 minūtes, līdz saturs sabiezē.
  9. Vārot mērce laiku pa laikam jāapmaisa.
  10. Mērci pilda sterilizētās pudelēs un aizkorķē.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.

Padoms:
Mērce labi garšo ar visiem austrumnieciskiem ēdieniem, kā arī ar gaļu, kas cepta uz režģa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes