Sastāvdaļas
- 200 g brūnā cukura
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas esence
- 2 āboli (nomizoti, sarīvēti)
- 280 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 2 tējkarotes garšvielu maisījuma
Garnējumam:
- 50 g sviesta
- 1 citrona rīvētas miziņas un sula
- 160 g pūdercukura
Pagatavošana
- Garšvielu maisījuma pagatavošana - 1 ēdamkaroti piparu, 1 ēdamkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti malta muskatrieksta, 2 tējkarotes maltu ķimeņu, 1 tējkarote maltu krustnagliņu, 1 tējkarote malta koriandra, 1 tējkarote malta ingvera.
- Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ievieto aizveramā trauciņā un noliek vietā, kur ir tumšs.
- Sakuļ brūno cukur un olas dziļā bļodā, pievieno vaniļas esenci, rīvētus ābolus, miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un garšvielu maisījumu.
- Visu rūpīgi samaisa līdz mīklai viendabīga konsistence.
- Iegūto masu ielej kēksa formā vai jebkurā citā formā, kuru drīkst izmantot mikroviļņu krāsnī.
- Pirms mīklas ieliešanas, formu ietauko un izklāj ar cepamo papīru.
- Kūku cep 8-10 minūtes vidējā jaudā. Kad tā gatava ļauj kūkai atdzesēties un pārklāj ar citronu garnējumu.
- Garnējumam : izkausē sviestu, tad pievieno citronu sulu, sarīvētās citrona miziņas un pūdercukuru.
- Visu samaisa līdz masai viendabīga konsistence.
- Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru, lai masa būtu krēmveidīga.
- Pārlej pār atdzesēto ābolu kūku un rotā ar citrona miziņām, pēc gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!