Asā ābolu kūka

Asā ābolu kūka Foto: Asā ābolu kūka

Sastāvdaļas

  • 200 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas esence
  • 2 āboli (nomizoti, sarīvēti)
  • 280 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 2 tējkarotes garšvielu maisījuma

Garnējumam:

  • 50 g sviesta
  • 1 citrona rīvētas miziņas un sula
  • 160 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Garšvielu maisījuma pagatavošana - 1 ēdamkaroti piparu, 1 ēdamkaroti malta kanēļa, 1 ēdamkaroti malta muskatrieksta, 2 tējkarotes maltu ķimeņu, 1 tējkarote maltu krustnagliņu, 1 tējkarote malta koriandra, 1 tējkarote malta ingvera.
  2. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ievieto aizveramā trauciņā un noliek vietā, kur ir tumšs.
  3. Sakuļ brūno cukur un olas dziļā bļodā, pievieno vaniļas esenci, rīvētus ābolus, miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un garšvielu maisījumu.
  4. Visu rūpīgi samaisa līdz mīklai viendabīga konsistence. 
  5. Iegūto masu ielej kēksa formā vai jebkurā citā formā, kuru drīkst izmantot mikroviļņu krāsnī.
  6. Pirms mīklas ieliešanas, formu ietauko un izklāj ar cepamo papīru.
  7. Kūku cep 8-10 minūtes vidējā jaudā. Kad tā gatava ļauj kūkai atdzesēties un pārklāj ar citronu garnējumu.
  8. Garnējumam : izkausē sviestu, tad pievieno citronu sulu, sarīvētās citrona miziņas un pūdercukuru.
  9. Visu samaisa līdz masai viendabīga konsistence.
  10. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru, lai masa būtu krēmveidīga.
  11. Pārlej pār atdzesēto ābolu kūku un rotā ar citrona miziņām, pēc gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes