Aromātiskā cūkgaļa

Aromātiskā cūkgaļa Foto: Aromātiskā cūkgaļa

Sastāvdaļas

  • 800 g cūkgaļas
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote maltu piparu
  • garšvielas pēc vēlēšanās
  • 1 tējkarote medus 
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 tējkarote sinepju

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu krusteniski iegriež, nomazgā, nosusina.
  2. Ādā iegriež dziļus iegriezumus, tajos saliek uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas. 
  3. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām. 
  4. Samaisa majonēzi, medu un sinepes. 
  5. Ar majonēzes maisījumu noziež gaļu, jācenšas, lai maisījums pakļūst arī zem ādas.
  6. Gaļu atstāj marinēties uz vairākām stundām, ideāli būtu uz nakti. 
  7. Veidnē vai cepšanas maisā liek gaļu, cep 160-170°C temperatūrā, 2-2,5 stundas.
  8. Ja šajā laikā, āda vēl nav kļuvusi zeltaina, palielina krāsns temperatūru.
  9. Kad gaļa izcepusies, krāsni izslēdz, gaļu nostāvina 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes