Sastāvdaļas
- 800 g cūkgaļas
- 5-6 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote maltu piparu
- garšvielas pēc vēlēšanās
- 1 tējkarote medus
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 tējkarote sinepju
Pagatavošana
- Cūkgaļu krusteniski iegriež, nomazgā, nosusina.
- Ādā iegriež dziļus iegriezumus, tajos saliek uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas.
- Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām.
- Samaisa majonēzi, medu un sinepes.
- Ar majonēzes maisījumu noziež gaļu, jācenšas, lai maisījums pakļūst arī zem ādas.
- Gaļu atstāj marinēties uz vairākām stundām, ideāli būtu uz nakti.
- Veidnē vai cepšanas maisā liek gaļu, cep 160-170°C temperatūrā, 2-2,5 stundas.
- Ja šajā laikā, āda vēl nav kļuvusi zeltaina, palielina krāsns temperatūru.
- Kad gaļa izcepusies, krāsni izslēdz, gaļu nostāvina 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!