Sastāvdaļas
- 100 g jogurta (bez piedevām)
- 1 gurķis
- 3 daiviņas ķiploka
- sāls pēc garšas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 vistas fileja
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1/2 sarkanā sīpola
- 200 g Fetas siera
- 50 g olīvu bez kauliņiem
- 100 g ledus salātu
- 2 armēņu lavaši
Pagatavošana
- Gurķi nomizo un sarīvē uz smalkas rīves, nospiež lieko sulu un liek traukā, pievieno sāli.
- Sasmalcina ķiploku un sajauc ar gurķi, pievieno jogurtu vai krējumu, samaisa.
- Pievieno olīveļļu un vēlreiz labi samaisa.
- Vistas fileju viegli izklapē, pārkaisa sāli un piparus pēc gaumes, un izcep uz pannas līdz tā gatava.
- Fileju atdzesē un sagriež plānās strēmelītēs.
- Vistas fileju var izcept jau iepriekš, tādā gadījumā būs vieglāk to sagriezt.
- Sīpolu sagriež gredzenos un gredzenus uz pusēm.
- Fetas sieru sagriež kubiņos vai salauž ar rokām. Sagriež olīvas un salātus.
- Lavašu apsmērē ar mērci, pa virsu liek salātus, vistas fileju, sīpolus, Fetas sieru un olīvas.
- Sarullē ruletē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!