Arbūzu kompots

Arbūzu kompots Foto: Arbūzu kompots

Sastāvdaļas

  • 1 arbūzs
  • 3-4 glāzes cukura
  • 350 g ūdens
  • 1 grams citronskābes

Pagatavošana

  1. Arbūzu (veselu, neieplaisājušu) labi nomazgā, noslauka ar audumu, nogriež šķērsām 1/4 arbūza, rūpīgi izgriež mīkstumu, izņem sēkliņas, mīkstumu smalki sagriež un ieliek atpakaļ arbūzā.
  2. Cukuru pārlej ar karstu ūdeni, izvāra biezu sīrupu, atdzesē, pieliek citronskābi, pārlej ar šo maisījumu arbūza mīkstumu un noliek nostāvēties aukstā vietā 1-2 stundas.
  3. Piezīme: sīrupam jābūt pietiekami biezam jo no arbūza mīkstuma izdalīsies sula.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes