Sastāvdaļas
- 1 arbūzs
- 3-4 glāzes cukura
- 350 g ūdens
- 1 grams citronskābes
Pagatavošana
- Arbūzu (veselu, neieplaisājušu) labi nomazgā, noslauka ar audumu, nogriež šķērsām 1/4 arbūza, rūpīgi izgriež mīkstumu, izņem sēkliņas, mīkstumu smalki sagriež un ieliek atpakaļ arbūzā.
- Cukuru pārlej ar karstu ūdeni, izvāra biezu sīrupu, atdzesē, pieliek citronskābi, pārlej ar šo maisījumu arbūza mīkstumu un noliek nostāvēties aukstā vietā 1-2 stundas.
- Piezīme: sīrupam jābūt pietiekami biezam jo no arbūza mīkstuma izdalīsies sula.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!