Sastāvdaļas
- 2 kg nelielu gurķu
- 2 ķiploka daiviņas
- daži svaigu diļļu zariņi
- ķiršu lapas
- upeņu lapas
- 5 melno piparu graudiņu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- 70 ml 9% etiķa
Pagatavošana
- Gurķus, nomizotas ķiploka daiviņas un zaļumus nomazgājiet un nosusiniet.
- Dārzeņus, lapas un piparus lieciet kārtās izkarsētās burkās, pielejiet līdz augšai ar verdošu ūdeni.
- Pēc 20 minūtēm šķidrumu nolejiet un atkal lieciet vārīties, pielieciet tam sāli, cukuru, pēc minūtes pielejiet etiķi.
- Kad uzvārījies, noņemiet no uguns.
- Lejiet uz gurķiem marinādi otro reizi un uzreiz aizvākojiet ar sterilizētiem vāciņiem.
- Burkas atdzesējiet, apgāztas otrādi un silti apsegtas ar dvieli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!