Ar vīnogām konservēti tomāti

Ar vīnogām konservēti tomāti Foto: Ar vīnogām konservēti tomāti

Sastāvdaļas

  • 1,3 kg nelielu stingru tomātu
  • 300 g balto vai zaļo vīnogu
  • 2 garenas paprikas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g zaļumu (upeņu un ķiršu lapu, fenheļa ziedkopu, seleriju u. tml.)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Paprikas iztīriet un sagrieziet strēmelēs.
  2. Nomizojiet un sagrieziet šķēlītēs ķiplokus.
  3. Vīnogas sadaliet nelielos ķekaros.
  4. Visus dārzeņus, ogas un zaļumus nomazgājiet un nosusiniet.
  5. Izkarsētā trīslitru burkā lieciet zaļumus, ķiplokus un paprikas, virsū lieciet tomātus, sajauciet tos ar vīnogām.
  6. Visu pārlejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet uz 20 minūtēm, lai pastāv.
  7. Nolejiet ūdeni un atkal lieciet vārīties.
  8. Burkā beriet cukuru un sāli, lejiet verdošu ūdeni un uzreiz aizvākojiet.
  9. Burku atdzesējiet, apgāztu otrādi un silti apsegtu ar dvieli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes