Ar šampinjoniem pildīti tomāti

Ar šampinjoniem pildīti tomāti Foto: Ar šampinjoniem pildīti tomāti

Sastāvdaļas

  • 8-10 vidēji lieli tomāti
  • 600 g šampinjonu
  • 50 g sīpolu
  • 2 tējkarotes sāls
  • pipari
  • pētersīļu zaļumi
  • sviests pēc vajadzības

Pārliešanai:

  • 400 g tomātu sulas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Tomātus izvēlas sarkanus, nogatavojušos, vēl cietus, vidēji lielus un gludus.
  2. Tomātus nomazgā, ar asu nazi nogriež «vāciņus», ar tējkaroti izņem mīkstumu ar sēklām.
  3. Izdobtā tomātā iekaisa sāli, piparus, piepilda ar sagatavotiem šampinjoniem un uzliek tomātam nogriezto «vāciņu».
  4. Šampinjonu sagatavošana: nepāraugušus šampinjonus nomazgā, noslauka un sagriež sloksnītēs.
  5. Katliņā ar sviestu apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno sagrieztās sēnes, sāli, piparus un sautē 10-15 minūtes.
  6. Beigās pievieno sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus.
  7. Piepildītos tomātus sakārto burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai klāt sāls un cukurs pēc garšas.
  8. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu un sterilizē 100 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 60 minūtes un litra burkas – 90 minūtes.
  9. Pēc sterilizēšanas burku aizvalcē un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes