Sastāvdaļas
- 3 kg kabaču
- 1 sīpols
- 300 ml etiķa
- 600 ml ūdens
- 8 tējkarotes karija
- 100 g sāls
- 250 g cukura
- 5 krustnagliņas
- 3 tējkarotes melno piparu graudiņu
- 1 ēdamkarote kaltētu pētersīļu
Pagatavošana
- Kabačus nomizojiet, sagrieziet kubiņos, sīpolu sasmalciniet. Samaisiet dārzeņus ar sāli un diennakti paturiet ledusskapī.
- Otrā dienā pieberiet kariju, piparus, cukuru, pielejiet etiķi un ūdeni.
- Visu samaisiet un ievietojiet ledusskapī vēl uz vienu diennakti.
- Pēc diennakts nokāsiet, marinādi uzvāriet.
- Beriet tajā pētersīļus, pievienojiet krustnagliņas, lieciet atpakaļ dārzeņu gabaliņus un atkal uz diennakti ievietojiet ledusskapī.
- Visu uzvariet. Piecas minūtes karsējiet uz mazas uguns un lieciet sagatavotās, sterilizētās burkās. Aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!