Sastāvdaļas
- 8 kartupeļi
- 200 g cūkgaļas
- 1 paprika
- 2 sīpoli
- 500 g skābētu kāpostu
- sāls
- pipari
- cukurs
- 1 lauru lapa
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 150 g skābā krējuma
- siers
- augu eļļa cepšanai
- nedaudz lociņu
Pagatavošana
- Kartupeļus ar visu mizu izvāra sālsūdeni, nokāš.
- Gaļu sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolus sasmalcina, kopā ar gaļu sakarsēta augu eļļā apcep.
- Liek klāt nospiestus kāpostus, lauru lapu un mazos gabaliņos sagrieztu papriku, nedaudz apcep, pārkaisa sāli, cukuru un piparus.
- Visu pārlej 1/2 glāzi ūdens, sautē 25 - 30 minūtes.
- Kartupeļu cieti sajauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens, iemaisa kāpostos, nedaudz vel pavāra.
- Izvārītus kartupeļus gareniski iegriež, paver un šķēlumu pilda ar kāpostiem,.
- Pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
- Pārlej ar krējumu un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!