Ar garšaugiem sālītas sēnes

Ar garšaugiem sālītas sēnes Foto: Ar garšaugiem sālītas sēnes

Sastāvdaļas

  • 1 kg novārītu sēņu
  • 60 g sāls
  • 1 daiviņa ķiploku
  • 2 zariņi diļļu
  • 3 - 5 upeņu lapas
  • 6 melnie pipari
  • 2 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes,arī tādas kuram ir sliktāka garša.
  2. Sēnes novāra sālsūdenī.
  3. Lai sēnes padarītu aromātiskākas un garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.
  4. Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos.
  5. Ķiplokus notīra un parupji sagriež.
  6. Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.
  7. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, tad stingri sapilda traukā, nospiež.
  8. Lietojot sēnes, vispirms izlasa garšaugus, tad nomazgā silta ūdenī un lieto pēc vajadzības.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes