Sastāvdaļas
- 1 kg novārītu sēņu
- 60 g sāls
- 1 daiviņa ķiploku
- 2 zariņi diļļu
- 3 - 5 upeņu lapas
- 6 melnie pipari
- 2 lauru lapas
Pagatavošana
- Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes,arī tādas kuram ir sliktāka garša.
- Sēnes novāra sālsūdenī.
- Lai sēnes padarītu aromātiskākas un garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.
- Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos.
- Ķiplokus notīra un parupji sagriež.
- Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.
- Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, tad stingri sapilda traukā, nospiež.
- Lietojot sēnes, vispirms izlasa garšaugus, tad nomazgā silta ūdenī un lieto pēc vajadzības.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!