Aprikožu parfē

Aprikožu parfē Foto: Aprikožu parfē

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 120 g saldā krējuma
  • 100 g aprikožu ievārījuma
  • aprikozes
  • ogas dekorēšanai (zemenes, ķirši, jāņogas)

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra pienu.
  2. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru, maisot pievieno karsto pienu.
  3. Leja atpakaļ katliņā un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns karsē, līdz šķidrums sāk sabiezēt.
  4. Jāuzmana lai tas neuzvārās.
  5. Atdzesē un vienu stundu noliek saldētava, reizēm apmaisot.
  6. Tad saputo krējumu, kopā ar ievārījumu iemaisa krēmā un pamatīgi sakuļ.
  7. Taisnstūra veidni izklāj ar foliju, tajā iepilda sakulto masu un uz nakti noliek saldētava.
  8. Pirms pasniegšanas parfē no veidnes un folijas izņem, sagriež gabalos, liek deserta traukos kopā ar aprikozēm un zemenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes