Sastāvdaļas
- 1 glāze piena
- 3 olu dzeltenumi
- 50 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 120 g saldā krējuma
- 100 g aprikožu ievārījuma
- aprikozes
- ogas dekorēšanai (zemenes, ķirši, jāņogas)
Pagatavošana
- Katliņā uzvāra pienu.
- Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru, maisot pievieno karsto pienu.
- Leja atpakaļ katliņā un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns karsē, līdz šķidrums sāk sabiezēt.
- Jāuzmana lai tas neuzvārās.
- Atdzesē un vienu stundu noliek saldētava, reizēm apmaisot.
- Tad saputo krējumu, kopā ar ievārījumu iemaisa krēmā un pamatīgi sakuļ.
- Taisnstūra veidni izklāj ar foliju, tajā iepilda sakulto masu un uz nakti noliek saldētava.
- Pirms pasniegšanas parfē no veidnes un folijas izņem, sagriež gabalos, liek deserta traukos kopā ar aprikozēm un zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!