Sastāvdaļas
Porcijas: 4
- 8 aprikozes
- 50 - 100 g sviesta (rīvmaizes apcepšanai)
- 1 - 2 saujas rīvmaizes
- pūdercukurs
- kanēlis
Biezpiena mīklai:
- 1/4 kg biezpiena
- 1 ola
- 60 g sviesta
- 125 g miltu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Aprikožu knēdeļiem olu ar biezpienu, sviestu, miltiem un šķipsniņu sāls samaisa.
- Sadaliet mīklu apmēram 8 - 10 vienāda lieluma gabalos.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni.
- Aprikozes nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm.
- Izņem kauliņus, to vietā ieliek cukura graudiņu (var pamērcēt rumā vai kādā liķierī), uzliek otru aprikozes pusīti.
- Tad paņem vienu no sadalītajiem mīklas gabaliņiem, saspiež plaukstā līdzenā aplītī.
- Vidū liek aprikozi un aizloka ar mīklu, lai aprikoze pilnībā būtu nosegta.
- Pagatavoto knēdeli uzmanīgi liek vārošajā ūdenī un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
- Knēdeļi ir gatavi, kad tie uzpeld.
- Tikmēr izkausē sviestu pannā. Sajauciet rīvmaizi ar nedaudz kanēļa un mazliet apcep sviestā.
- Kad aprikožu knēdeļi ir gatavi, apviļā tos apceptajā rīvmaizē.
- Apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!