Aprikožu ievārījums

Aprikožu ievārījums Foto: Aprikožu ievārījums

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. septiņām ¼ l tilpuma burkām:

  • 200 g žāvētu aprikožu
  • 100 g sausā baltvīna vai nesaldinātas ābolu sulas
  • 2 citronu sula
  • 900 g aprikožu (iztīrītas apm. 800 g)
  • 1 kg želejas cukurs
  • 1 šķipsna krustnagliņu pulvera

Pagatavošana

  1. Žāvētas aprikozes sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Uzvāra kopā ar vīnu vai ābolu sulu, vai citronu sulu.
  3. Ielej bļodā un ļauj 1 stundu briest.
  4. Pa to laiku nomazgā un nosusina svaigās aprikozes, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  5. Mīkstumu sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos.
  6. Svaigās un žāvētās aprikozes sajauc ar želejas cukuru, apsedz un tur 2 stundas, līdz bagātīgi atdalās sula.
  7. Pieber krustnagliņu pulveri un maisot karsē, līdz sāk vārīties.
  8. Vāra 3 minūtes. Pārbauda recēšanu.
  9. Ievārījumu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  10. Burkas tūlīt aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes