Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. septiņām ¼ l tilpuma burkām:
- 200 g žāvētu aprikožu
- 100 g sausā baltvīna vai nesaldinātas ābolu sulas
- 2 citronu sula
- 900 g aprikožu (iztīrītas apm. 800 g)
- 1 kg želejas cukurs
- 1 šķipsna krustnagliņu pulvera
Pagatavošana
- Žāvētas aprikozes sagriež nelielos gabaliņos.
- Uzvāra kopā ar vīnu vai ābolu sulu, vai citronu sulu.
- Ielej bļodā un ļauj 1 stundu briest.
- Pa to laiku nomazgā un nosusina svaigās aprikozes, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
- Mīkstumu sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos.
- Svaigās un žāvētās aprikozes sajauc ar želejas cukuru, apsedz un tur 2 stundas, līdz bagātīgi atdalās sula.
- Pieber krustnagliņu pulveri un maisot karsē, līdz sāk vārīties.
- Vāra 3 minūtes. Pārbauda recēšanu.
- Ievārījumu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!