Sastāvdaļas
- 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 170 g cukura
- 1 ola
- 150 g paniņu
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 160 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
- 5 g cepamā pulvera (3/4 tējk.)
- 50 g baltās šokolādes
- 200 g zemeņu
- pūdercukurs dekorēšana
Pagatavošana
- Sakarsējiet krāsni līdz 185°C temperatūrai. 20 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru un maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
- Lielā bļodā sakuliet sviestu kopā ar cukuru. Mikserējiet, līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievienojiet olu un turpiniet putot vēl 2 minūtes. Pielejiet vaniļu un iemaisiet. Tad trīs daļās pievienojiet paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sakapājiet balto šokolādi, pievienojiet un samaisiet.
- Formas apakšu noklājiet ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lejiet pannā pa virsu ogām. Cepiet krāsnī 25-30 minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļaujiet kūkai atdzist. Apgrieziet to. Pasniedziet pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.
AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar vasarīgu recepti, kurā noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!