Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 200 g cukura
- 50 g labi sasmalcinātu sausiņu
- 1 apelsīns
Krēmam:
- 1 apelsīns
- 50 g cukura
- 4 olas
- 1/3 glāzes vīna
Pagatavošana
- Apelsīnu ar visām sēkliņām un mizu vāra, līdz tas kļūst mīksts.
- Tad izņem sēklas un kopā ar mizu sasmalcina emaljētā traukā.
- Olu dzeltenumus labi saputo ar cukuru, sajauc ar apelsīnu masu, maltiem sausiņiem un saputotiem olu baltumiem.
- Uzmanīgi samaisa, lej formā un cep.
- Gatavo torti pārklāj ar siltu apelsīnu krēmu un rotā ar apelsīna šķēlītēm.
- Gatavojam krēmu: Cukuru samaisa ar rīvētu apelsīna miziņu. Izspiež sulu.
- Olu dzeltenumus saputo ar vīnu, pievieno pārējos komponentus un uz nelielas uguns karsē, līdz masa sabiezē, visu laiku nepārtraukti putojot.
- Kad krēm sabiezējis, noņem to no uguns un turpina putot, līdz tas atdziest.
- Pēc tam masai pievieno saputotus olu baltumus un uzmanīgi samaisa.
- Torti apziež ar krēmu un uz 10 minūtēm ievieto ne pārāk karstā cepeškrāsnī, lai no virspuses izveidotos garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!