Sastāvdaļas
- 1 glāze saldā krējuma
- 1/2 glāze pūdercukura
- 2 olu dzeltenumi
- 250 g „Mascarpone” siera
- 2 tases espresso kafijas
- 2 ēdamkarote ruma
- 1 apelsīna sula un miziņas
- 2 ēdamkarote kakao pulvera
Biskvītam:
- 1 1/2 glāzes cukura
- 4 olas
- 1 glāze miltu
- 3/4 glāzes kartupeļu cietes
- 1 tējkarote sodas
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru. Pievieno izsijātus miltus, kartupeļu cieti un sodu.
- Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 200°C temperatūrā 8 - 10 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, nedaudz atdzesē to, uzliek uz tāda paša diametra cepamā papīra, pārkaisa ar cukuru, apgriež otrādi un noņem veco cepamo papīru.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju spauto saldo krējumu un 1 ēdamkaroti cukura.
- Atsevišķā bļodā saputo olu dzelteumus ar atlikušo cukura daudzumu.
- Tad pievieno putukrējumu un „Mascarpone” sieru, saputo visu vēlreiz viendabīgā masā.
- Ar glāzes palīdzību izspiest no biskvīta mazākus gabaliņus.
- Espresso kafiju sajauc ar apelsīnu sulu, miziņām un rumu.
- Katru biskvīta gabaliņu iemērc kafijā un ieklāj lielā glāzē vai sevis izvēlētā formā.
- Tad pārklāj to ar nelielu daudzumu krēma. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Virskārtai jābūt - siera krēmam. Virsmu dekorē ar kakao pulveri vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!