Sastāvdaļas
- 4 apelsīni
- 2 1/2 glāzes cukura
- 2 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Rūpīgi nomazgā apelsīnus un vertikāli nomizo to.
- Nomizo balto mizu un sagriež apelsīna virsējo mizu garenās strēmelēs.
- Strēmeles liek mērcēties aukstā ūdenī aptuveni 2 stundas.
- Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, karsē līdz cukurs izkusis.
- Ieber miziņu strēmeles sīrupā un, uzliekto vāku, vāra 30 minūtes.
- Pēc tam nogaršo, vai apmierina sukāžu mīkstums. Ja nepieciešams pavāra vēl nedaudz.
- Sīrupu nolej un apelsīnu miziņu strēmeles uzliek pār cukuru, kurš pārbērts uz cepamā papīra un izžāvē.
- Žāvētas sukādes tur noslēgtā traukā un var izmantot kā dekorāciju tortēm un kūkām, kā arī uzkodām vai našķim.
- Tās var arī ne tikai apviļāt cukurā, bet arī iemērcēt kausētā šokolādē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!