Apelsīnu pannacotta

Apelsīnu pannacotta Foto: Apelsīnu pannacotta

Sastāvdaļas

  • 1 liels apelsīns
  • 2 olu dzeltenumi
  • 75 ml piena
  • 20 g cukura
  • 10 g želatīna 
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Sarīvē apelsīna miziņu.
  2. Izspiež apelsīna sulu.
  3. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, atstāj uz 10 minūtēm, pēc noteiktā laika pielej pusi sulas želatīnam.
  4. Olu dzeltenumus sakuļ gaiši dzeltenās putās.
  5. Pienu uzvāra, pievieno apelsīna miziņu, cukuru, vāra 2 minūtes.
  6. Pielej atlikušo apelsīna miziņu, tievā strūklā pielej sakultos olu dzeltenumus.
  7. Vāra uz lēnas uguns, 12 minūtes, pastāvīgi maisot.
  8. Mazliet atdzesē.
  9. Želatīnu izšķīdina pilnībā - mikroviļņu krāsnī 1 minūti vai karsta ūdens peldē, nedrīkst uzvārīt!
  10. Želatīna maisījumu samaisa ar piena maisījumu - lej veidnītēs.
  11. Liek ledusskapī sastingt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes