Apelsīnu limonāde

Apelsīnu limonāde Foto: Apelsīnu limonāde

Sastāvdaļas

● 4 apelsīni
● 10 l auksta vārīta ūdens
● 700 g cukura
● 1 citrona sula

Pagatavošana

    1. Apelsīnus kārtīgi nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, mazliet patur.
    2. Apelsīnus izņem no ūdens un liek uz 12-24 stundām saldētavā.
    3. Kad apelsīni izņemti no saldētavas, tos atkal aplej ar karstu ūdeni, lai tie kļūtu mīkstāki.
    4. Katru apelsīnu, ar visu mizu, sagriež 6-8 gabalos.
    5. Apelsīnus, ar visu mizu, samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
    6. Apelsīnu masu pārlej ar 3 litriem auksta vārīta ūdens, atstāj uz 15 minūtēm.
    7. Pēc 15 minūtēm, uzlējumu nokāš caur marli, vai smalku sietu.
    8. Pielej 7 litrus auksta vārīta ūdens, cukuru, citrona sulu, samaisa.
    9. Limonādi atstāj ievilkties 1 stundu.
    10. Izkāsto apelsīnu mīkstumu var izmantot ievārījuma pagatavošanai - pievieno cukuru, citronu sulu, vāra 15-25 minūtes, pēc uzvārīšanās.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes