Apelsīnu limonāde

Apelsīnu limonāde Foto: Apelsīnu limonāde

Sastāvdaļas

  • 4 apelsīni
  • 10 l auksta vārīta ūdens
  • 700 g cukura
  • 1 citrona sula

Pagatavošana

  1. Apelsīnus kārtīgi nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, mazliet patur.
  2. Apelsīnus izņem no ūdens un liek uz 12-24 stundām saldētavā.
  3. Kad apelsīni izņemti no saldētavas, tos atkal aplej ar karstu ūdeni, lai tie kļūtu mīkstāki.
  4. Katru apelsīnu, ar visu mizu, sagriež 6-8 gabalos.
  5. Apelsīnus, ar visu mizu, samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  6. Apelsīnu masu pārlej ar 3 litriem auksta vārīta ūdens, atstāj uz 15 minūtēm.
  7. Pēc 15 minūtēm, uzlējumu nokāš caur marli, vai smalku sietu.
  8. Pielej 7 litrus auksta vārīta ūdens, cukuru, citrona sulu, samaisa.
  9. Limonādi atstāj ievilkties 1 stundu.
  10. Izkāsto apelsīnu mīkstumu var izmantot ievārījuma pagatavošanai - pievieno cukuru, citronu sulu, vāra 15-25 minūtes, pēc uzvārīšanās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes