Sastāvdaļas
- 4 apelsīni
- 10 l auksta vārīta ūdens
- 700 g cukura
- 1 citrona sula
Pagatavošana
- Apelsīnus kārtīgi nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, mazliet patur.
- Apelsīnus izņem no ūdens un liek uz 12-24 stundām saldētavā.
- Kad apelsīni izņemti no saldētavas, tos atkal aplej ar karstu ūdeni, lai tie kļūtu mīkstāki.
- Katru apelsīnu, ar visu mizu, sagriež 6-8 gabalos.
- Apelsīnus, ar visu mizu, samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Apelsīnu masu pārlej ar 3 litriem auksta vārīta ūdens, atstāj uz 15 minūtēm.
- Pēc 15 minūtēm, uzlējumu nokāš caur marli, vai smalku sietu.
- Pielej 7 litrus auksta vārīta ūdens, cukuru, citrona sulu, samaisa.
- Limonādi atstāj ievilkties 1 stundu.
- Izkāsto apelsīnu mīkstumu var izmantot ievārījuma pagatavošanai - pievieno cukuru, citronu sulu, vāra 15-25 minūtes, pēc uzvārīšanās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!