Sastāvdaļas
- 1 apelsīns
- 3 olas
- 3/4 glāzes cukura
- 1/2 glāzes miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa vanilīna
- 3/4 glāzes rozīņu, vēlams iepriekš izmērcētas alkoholā
Pagatavošana
- Veselu apelsīnu, ar visu mizu liek katliņā, uzlej ūdeni, uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes, noņem no uguns, ūdeni nolej, apelsīnu mazliet atdzesē.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Olas sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā(aptuveni 10 minūtes).
- Pēc tam sakultajās olās uzmanīgi iecilā izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un vanilīnu.
- Apelsīnu sagriež 6 daļās un sakuļ blenderī biezenī.
- Apelsīna biezeni pievieno mīklai, samaisa.
- Rozīnes nosusina, apviļā miltos, pievieno mīklai pašas pēdējās - visu samaisa.
- Mīklu lej veidnē, cep 45 minūtes, kamēr gatavs - pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Kēksu pilnībā atdzesē uz pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!