Apelsīnu kēkss

Apelsīnu kēkss Foto: Apelsīnu kēkss

Sastāvdaļas

  • 1 apelsīns
  • 3 olas
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa vanilīna
  • 3/4 glāzes rozīņu, vēlams iepriekš izmērcētas alkoholā

Pagatavošana

  1. Veselu apelsīnu, ar visu mizu liek katliņā, uzlej ūdeni, uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes, noņem no uguns, ūdeni nolej, apelsīnu mazliet atdzesē.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  3. Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
  4. Olas sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā(aptuveni 10 minūtes).
  5. Pēc tam sakultajās olās uzmanīgi iecilā izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un vanilīnu.
  6. Apelsīnu sagriež 6 daļās un sakuļ blenderī biezenī.
  7. Apelsīna biezeni pievieno mīklai, samaisa.
  8. Rozīnes nosusina, apviļā miltos, pievieno mīklai pašas pēdējās - visu samaisa.
  9. Mīklu lej veidnē, cep 45 minūtes, kamēr gatavs - pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  10. Kēksu pilnībā atdzesē uz pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes