Sastāvdaļas
- 30 g želatīna
- 2 - 3 apelsīni
- 1 bundža konservētu ananāsu
- 1 gatavs gaišais biskvīts
- 750 ml jogurta
- 250 ml apelsīnu sulas
Papildus:
- piparmētru lapas
- svaigas ogas
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uzbriest.
- Apelsīnus nomizo un sagriež šķēlītēs.
- Konservētos ananāsus, ja nepieciešams, un biskvītu sagriež kubiņos.
- Uzbriedušo želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, tad atdzesē un pievieno jogurtam.
- Dziļu stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un izkārto gar sienām apelsīnu šķēlītes.
- Tad izkārto arī ananāsu un biskvīta kubiņus, atkal apelsīnus līdz viss ir izlikts.
- Pārlej ar jogurtu un kūku ieliek ledusskapī līdz masa sastingusi.
- Kad kūka sastingusi, izgāž kūku no bļodas uz servējamā šķīvja un dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!