Sastāvdaļas
- 225 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote malta ingvera
- 1/8 tējkarotes sāls
- 125 g sviesta
- 200 g granulētā cukura
- 2 olas
- 80 g kokosriekstu skaidiņu
- 125 g konservētu ananāsa šķēlīšu
Ananāsu glazūrai:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 225 g pūdercukura
- 1 tējkarote malta ingvera
- 4 ēdamkarotes ananāsu sulas
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 170°C temperatūrai, ietauko veidni.
- Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, ingveru un sāli.
- Atsevišķā bļodā strauji saputo sviestu un cukuru.
- Pievieno sakultas olas, miltu maisījumu, kokosriekstu skaidiņas un ananāsus.
- Mīklu liek veidnē, cep 40-45 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta kociņa.
- Atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem un pilnībā atdzesē.
- Gatavo glazūru - bļodā saputo sviestu, pūdercukuru un ingveru.
- Pamazām iekuļ ananāsu sulu, lai veidotos bieza glazūra, pārlej kūkai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!