Ananāsu un ingvera kūka

Ananāsu un ingvera kūka Foto: Ananāsu un ingvera kūka

Sastāvdaļas

  • 225 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 125 g sviesta
  • 200 g granulētā cukura
  • 2 olas
  • 80 g kokosriekstu skaidiņu
  • 125 g konservētu ananāsa šķēlīšu

Ananāsu glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 225 g pūdercukura
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 4 ēdamkarotes ananāsu sulas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170°C temperatūrai, ietauko veidni.
  2. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, ingveru un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā strauji saputo sviestu un cukuru.
  4. Pievieno sakultas olas, miltu maisījumu, kokosriekstu skaidiņas un ananāsus.
  5. Mīklu liek veidnē, cep 40-45 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta kociņa.
  6. Atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem un pilnībā atdzesē.
  7. Gatavo glazūru - bļodā saputo sviestu, pūdercukuru un ingveru.
  8. Pamazām iekuļ ananāsu sulu, lai veidotos bieza glazūra, pārlej kūkai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes