Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1/2 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Kokosriekstu bezē:
- 4 olu baltumi
- 1 ēdamkarote cukura
- 20 g kokosriekstu skaidiņu
Krēmam:
- 250 g sviesta
- 1 bundža konservētu ananāsu
- 1 tējkarote miltu
- 1 tējkarote cukura
- 1 iepakojums vaniļas vai sviesta pudiņa
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar cukuru, pakāpeniski pa vienai pievienojot arī dzeltenumus.
- Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un rūpīgi visu samaisa.
- Mīklu ieklāj 24 x 42 cm lielā kūkas formā un cep 25 minūtes 180°C temperatūrā aptuveni 25 minūtes.
- Kokosriekstu bezē: Olu baltumus un cukuru sakuļ ar elektrisko putotāju, pievieno kokosriekstus.
- Masu ieklāj atsevišķā formā, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 25 minūtes 180°C temperatūrā.
- Krēms: Pudiņu pagatavo attiecīgi uz iepakojuma rakstītajām instrukcijām, tad pievieno miltus un cukuru.
- Atdzesē to un sajauc ar izkausētu sviestu, rūpīgi maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Sagriež ananāsus nelielos kubiņos un pievieno krēmam.
- Ar 1/2 krēma pārklāj biskvītu, tad klāj pāri kokosriekstu bezē.
- Kūku dekorē ar atlikušo krēma daudzumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!