Ananāsu maigā biezpiena krēma torte

Ananāsu maigā biezpiena krēma torte Foto: Ananāsu maigā biezpiena krēma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas

Krēmam:

  • 20 g želatīna
  • 150 ml ūdens
  • 300 g biezpiena
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 250 ml saldā krējuma
  • konservēti ananāsi

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - olu baltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās.
  2. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, kārtīgi sakuļ.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, kārtīgi samaisa.
  4. Mīklu lej veidnē, ar noņemamām maliņām, kas izklāta ar cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī,25-30 minūtes, ik pa laikam, veidni pagrozot.
  6. Gatavu biskvītu izņem no veidnes, noņem cepamo papīru, pilnībā atdzesē, sagriež 2 daļās.
  7. Gatavo krēmu - želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina.
  8. Biezpienu samaisa ar saldo krējumu, pūdercukuru un sakuļ blenderī.
  9. Želatīnu karsē katliņā, kamēr tas izkūst, tad samaisa ar biezpiena maisījumu.
  10. Pievieno gabaliņos sagrieztus ananāsus, samaisa.
  11. Vienu biskvītu liek veidnē ar noņemamām maliņām, sānos liek cepamo papīru.
  12. Kad ananāsu krēms atdzisis istabas temperatūrā un sācis mazliet sabiezēt, to liek uz biskvīta.
  13. Virsū liek otru biskvītu un liek ledusskapī uz 6 stundām.
  14. Torti izņem no veidnes, noņem cepamo papīru, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes