Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 300 ml tilpuma burkām:
- 1 vidēja lieluma ananass (apm. 1,2 kg; notīrīts apm. 500 g)
- citrona sula
- 250 g cukura
- tējkarote (bez kaudzes) agaragara
Pagatavošana
- Ananasu sagriež šķēlēs.
- Šķēles nomizo, izgriež cieto serdi.
- Mīkstumu sagriež nelielos četrstūrainos gabaliņos.
- Sajauc ar citrona sulu un cukuru, apsedz un tur apm. 2 stundas, līdz izveidojas sula. Tad visu saspiež ar stampiņu.
- Dažās karotēs sulas iejauc agaragaru.
- Masu uzvāra, pieliek agaragaru un vāra vēl 2 minūtes.
- Ievārījumu vēl karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.
Padoms:
Ja izmanto agaragaru, nepieciešama tikai puse cukura devas.
Tā kā ievārījums nav ilgi uzglabājams, tas jāsagatavo nelielos daudzumos un jātur vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!