Ananāsu – burkānu torte ar riekstiem

Ananāsu – burkānu torte ar riekstiem Foto: Ananāsu – burkānu torte ar riekstiem

Sastāvdaļas

    ● 2 ēdamkarotes miltu
    ● 2 tējkarotes cepamā pulvera
    ● 3 tējkarotes kanēļa
    ● 1/2 tējkarote muskatrieksta
    ● 1 tējkarote ingvera pulvera
    ● 270 g saldkrējuma sviesta
    ● 240 g cukura
    ● 3 olas
    ● 120 ml paniņu
    ● 200 g ananāsa
    ● 400 g burkānu
    ● 200 g kokosriekstu skaidiņu
    ● 100 g pistāciju (nesālītu)
    ● 450 g krēmsiera
    ● 2 ēdamkarotes pūdercukura
    ● 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    ● 60 ml kļavu sīrupa

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai. Iesmērē 3 kūkas formas ar sviestu un pārkaisa nedaudz ar miltiem.
  2. Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstiem un ingvera pulveri. Visu rūpīgi samaisa un noliek maliņā.
  3. Dziļā bļodā ar elektrisko saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā.
  4. Pa vienai pievieno olas, pēc katras reizes rūpīgi saputojot.
  5. Tad pievieno pusi miltu maisījuma un uzmanīgi visu saputo.
  6. Pievieno paniņas, saputo. Tad pievieno atlikušo miltu maisījumu un visu saputo viendabīgā masā.
  7. Ananāsu sagriež gabaliņos, burkānus sarīvē, pievieno mīklas masai kopā ar kokosriekstu skaidiņām un sasmalcinātām pistācijām.
  8. Mīklu sadala 3 vienādās daļās un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās.
  9. Liek cepties aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  10. Kad biskvīti gatavi, pilnībā tos atdzesē.
  11. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, sviestu viendabīgā masā.
  12. Pievieno cukuru, kanēli, vaniļas ekstraktu un kļavu sīrupu. Visu rūpīgi saputo.
  13. Krēmu klāj starp biskvītiem, tortes virsmu un malām.
  14. Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām vai pēc pašu gaumes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes