Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 tējkarotes kanēļa
- 1/2 tējkarote muskatrieksta
- 1 tējkarote ingvera pulvera
- 270 g saldkrējuma sviesta
- 240 g cukura
- 3 olas
- 120 ml paniņu
- 200 g ananāsa
- 400 g burkānu
- 200 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g pistāciju (nesālītu)
- 450 g krēmsiera
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 60 ml kļavu sīrupa
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai. Iesmērē 3 kūkas formas ar sviestu un pārkaisa nedaudz ar miltiem.
- Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstiem un ingvera pulveri. Visu rūpīgi samaisa un noliek maliņā.
- Dziļā bļodā ar elektrisko saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā.
- Pa vienai pievieno olas, pēc katras reizes rūpīgi saputojot.
- Tad pievieno pusi miltu maisījuma un uzmanīgi visu saputo.
- Pievieno paniņas, saputo. Tad pievieno atlikušo miltu maisījumu un visu saputo viendabīgā masā.
- Ananāsu sagriež gabaliņos, burkānus sarīvē, pievieno mīklas masai kopā ar kokosriekstu skaidiņām un sasmalcinātām pistācijām.
- Mīklu sadala 3 vienādās daļās un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās.
- Liek cepties aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Kad biskvīti gatavi, pilnībā tos atdzesē.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, sviestu viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru, kanēli, vaniļas ekstraktu un kļavu sīrupu. Visu rūpīgi saputo.
- Krēmu klāj starp biskvītiem, tortes virsmu un malām.
- Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!