Sastāvdaļas
- 700 g konservētu ananāsu, gredzenos
- 250 g biezpiena
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- soda
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ēdamkarote etiķa
Pagatavošana
- Ananāsiem nolej šķidrumu, gredzenus nosusina.
- Gatavo mīklu - mīkstu sviestu samaisa ar biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, dzēstu sodu, pakāpeniski pievieno miltus, samaisa.
- Mīkla nedrīkst lipt pie rokām, liek to ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Tad mīklu izrullē 3-4 mm biezumā, izspiež tikpat lielus apļus, kā ananāsu gredzeni.
- Ananāsu gredzenus liek uz mīklas, no mīklas pārpalikumiem veido restītes, tās viegli piespiež.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, uzziež sakultu olu.
- Cep 180°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
- Gatavas bulciņas pasniedz tāpat, vai pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!