Ananāsu bulciņas

Ananāsu bulciņas Foto: Ananāsu bulciņas

Sastāvdaļas

  • 700 g konservētu ananāsu, gredzenos
  • 250 g biezpiena
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • soda
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote etiķa

Pagatavošana

  1. Ananāsiem nolej šķidrumu, gredzenus nosusina.
  2. Gatavo mīklu - mīkstu sviestu samaisa ar biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, dzēstu sodu, pakāpeniski pievieno miltus, samaisa.
  3. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām, liek to ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Tad mīklu izrullē 3-4 mm biezumā, izspiež tikpat lielus apļus, kā ananāsu gredzeni.
  5. Ananāsu gredzenus liek uz mīklas, no mīklas pārpalikumiem veido restītes, tās viegli piespiež.
  6. Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, uzziež sakultu olu.
  7. Cep 180°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
  8. Gatavas bulciņas pasniedz tāpat, vai pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes