Aknu salāti

Aknu salāti Foto: Aknu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu vai teļa aknu
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 3 vidēja lieluma sālīti gurķi
  • 1 bundža konservētu zaļo zirnīšu
  • sāls, pipari, majonēze pēc garšas

Pagatavošana

  1. Aknas izvāra sālsūdenī, atdzesē un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos, cep augu eļļā, kamēr kļūst caurspīdīgi, pievieno rupji rīvētus burkānus un sautē, kamēr burkāni ir mīksti. 
  3. Ceptos sīpolus un burkānus noņem no uguns un atdzesē.
  4. Gurķus sagriež plānos salmiņos.
  5. Zaļajiem zirnīšiem nolej šķidrumu.
  6. Visas salātu sastāvdaļas samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas, pārlej majonēzi un vēlreiz samaisa.
  7. Šie salāti ir visgardākie istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes