Sastāvdaļas
- 500 g liellopu vai teļa aknu
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- 3 vidēja lieluma sālīti gurķi
- 1 bundža konservētu zaļo zirnīšu
- sāls, pipari, majonēze pēc garšas
Pagatavošana
- Aknas izvāra sālsūdenī, atdzesē un sarīvē uz rupjās rīves.
- Sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos, cep augu eļļā, kamēr kļūst caurspīdīgi, pievieno rupji rīvētus burkānus un sautē, kamēr burkāni ir mīksti.
- Ceptos sīpolus un burkānus noņem no uguns un atdzesē.
- Gurķus sagriež plānos salmiņos.
- Zaļajiem zirnīšiem nolej šķidrumu.
- Visas salātu sastāvdaļas samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas, pārlej majonēzi un vēlreiz samaisa.
- Šie salāti ir visgardākie istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!