Sastāvdaļas
- 350 g vārītu vistas vai teļa aknu
- 1 bundža marinētu gurķu
- 4-5 olas
- 4 vidēja lieluma burkāni
- 4 vidēja lieluma sīpoli
- majonēze
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Ja izmantojat teļa aknas, tās izvārītas rupji sarīvē, vistas aknas var sīki sagriezt.
- Gurķus sagriež sīkos gabaliņos.
- Burkānus izvāra ar visu mizu, nomizo un rupji sarīvē.
- Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, cep eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Olas cieti izvāra, baltumus atdala no dzeltenumiem - baltumus rupji sarīvē.
- Olu dzeltenumus atstāj rotāšanai.
- Salātus liek kārtās:
- 1 kārta - 1/2 aknu, uzklāj majonēzi.
- 2 kārta - 1/2 cepto sīpolu.
- 3 kārta - 1/2 marinēto gurķu.
- 4 kārta - burkāni, uzklāj majonēzi.
- 5 kārta - olu baltumi, uzklāj majonēzi.
- 6 kārta - atlikušās aknas, uzklāj majonēzi.
- 7 kārta - atlikušie sīpoli.
- 8 kārta - atlikušie marinētie gurķi, uzklāj majonēzi.
- Salātus pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!