Aknu salāti ar marinētiem gurķiem un olām

Aknu salāti ar marinētiem gurķiem un olām Foto: Aknu salāti ar marinētiem gurķiem un olām

Sastāvdaļas

  • 350 g vārītu vistas vai teļa aknu 
  • 1 bundža marinētu gurķu
  • 4-5 olas
  • 4 vidēja lieluma burkāni
  • 4 vidēja lieluma sīpoli
  • majonēze
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Ja izmantojat teļa aknas, tās izvārītas rupji sarīvē, vistas aknas var sīki sagriezt.
  2. Gurķus sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Burkānus izvāra ar visu mizu, nomizo un rupji sarīvē.
  4. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, cep eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini. 
  5. Olas cieti izvāra, baltumus atdala no dzeltenumiem - baltumus rupji sarīvē.
  6. Olu dzeltenumus atstāj rotāšanai.
  7. Salātus liek kārtās:
  8. 1 kārta - 1/2 aknu, uzklāj majonēzi.
  9. 2 kārta - 1/2 cepto sīpolu.
  10. 3 kārta - 1/2 marinēto gurķu.
  11. 4 kārta - burkāni, uzklāj majonēzi.
  12. 5 kārta - olu baltumi, uzklāj majonēzi.
  13. 6 kārta - atlikušās aknas, uzklāj majonēzi.
  14. 7 kārta - atlikušie sīpoli.
  15. 8 kārta - atlikušie marinētie gurķi, uzklāj majonēzi.
  16. Salātus pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes