Sastāvdaļas
- 5 ēdamkarotes miltu
- 3 olas
- 500 g liellopu vai cūkas aknu
- 1 tējkarote dzēstas sodas (ar etiķi vai citronu sulu)
- 3-4 ķiploku daiviņas
- skābais krējums
- 50 g piena
- pētersīļi vai dilles
- sāls, pipari pēc garšas
- olīveļļa
Pagatavošana
- Aknas kārtīgi nomazgā, sagriež gabaliņos un samaļ virtuves kombainā.
- Samaltās aknas liek bļodā, pievieno pienu, sodu, olas, miltus, sāli, piparus - sakuļ viendabīgā masā.
- Pannā lej olīveļļu, liek uz mērenas uguns.
- Ar ēdamkaroti pannā liek aknu masu, cep plāceņus, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavus plāceņus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Gatavo mērci - ķiplokus un zaļumus sakapā, bļodā samaisa skābo krējumu ar ķiplokiem un zaļumiem.
- Aknu plāceņus atdzesē, tad tos saliek kopā, pa vidu ieklājot skābā krējuma mērci.
- Plāceņus pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!