Aknu plācenīši skābā krējuma mērcē

Aknu plācenīši skābā krējuma mērcē Foto: Aknu plācenīši skābā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 3 olas
  • 500 g liellopu vai cūkas aknu
  • 1 tējkarote dzēstas sodas (ar etiķi vai citronu sulu)
  • 3-4 ķiploku daiviņas
  • skābais krējums
  • 50 g piena
  • pētersīļi vai dilles
  • sāls, pipari pēc garšas
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Aknas kārtīgi nomazgā, sagriež gabaliņos un samaļ virtuves kombainā.
  2. Samaltās aknas liek bļodā, pievieno pienu, sodu, olas, miltus, sāli, piparus - sakuļ viendabīgā masā.
  3. Pannā lej olīveļļu, liek uz mērenas uguns.
  4. Ar ēdamkaroti pannā liek aknu masu, cep plāceņus, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  5. Gatavus plāceņus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  6. Gatavo mērci - ķiplokus un zaļumus sakapā, bļodā samaisa skābo krējumu ar ķiplokiem un zaļumiem.
  7. Aknu plāceņus atdzesē, tad tos saliek kopā, pa vidu ieklājot skābā krējuma mērci.
  8. Plāceņus pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes