Sastāvdaļas
- 500 g vistu vai citu aknu
- 1/2 glāzes piena
- 2 olas
- 100 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- sāls, pipari pēc garšas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pildījumam:
- 2 sīpoli
- 1-2 burkāni
- sāls, pipari pēc garšas
- 200 g majonēzes
- 3 ķiploka daiviņas
- 200 g cieta siera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - aknu samaļ virtuves kombainā, pievieno pārējās sastāvdaļas, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Noteikti mīklai jāpievieno augu eļļa, jo aknu plāceņus cep sausā pannā, no abām pusēm, dažas minūtes.
- Izceptos aknu plāceņus noliek malā.
- Gatavo mērci - sakapātus ķiplokus samaisa ar pipariem un majonēzi.
- Sieru sarīvē.
- Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē un apcep kopā, 1 ēdamkarotē augu eļļas.
- Pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, sautē 5 minūtes, pieber sāli, piparus.
- Aknu plāceņus noziež ar ķiploku majonēzi, virsū liek apceptos sīpolus un burkānus, pārkaisa ar sieru.
- Aknu plācenīšus kārto vienu virs otra, saliktus un sapildītus, cep 200°C temperatūrā, 10-12 minūtes, kamēr siers izkūst.
- Aknu kūciņas atdzesē, ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un rotā ar ķirštomātiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!