Aknu desa

Aknu desa Foto: Aknu desa

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu aknu
  • 500 g speķa
  • 2 glāzes miltu 
  • 5 olas
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Aknām novelk plēves, sagriež lielos gabalos, samaļ.
  2. Speķi sagriež mazos gabaliņos.
  3. Aknas samaisa ar speķi, pieber sāli un piparus pēc garšas. 
  4. Pievieno olas, miltus, sakapātus ķiplokus - samaisa. 
  5. Ņem polietilēna maisiņu, liek tajā pusi aknu masas, izspiež gaisu un cieši aizsien pasu maisiņa galu, lai būtu brīva vieta. 
  6. Ņem vēl vienu polietilēna maisiņu, liek tajā aizsieto maisiņu ar aknu masu, aizsien otru maisiņu.
  7. Ņem trešo polietilēna maisiņu, liek iekšā aizieto maisiņu - aknu masa atrodas 3 polietilēna maisiņos. 
  8. Tāpat rīkojas ar otru aknu masas pusi.
  9. Katlā lej aukstu ūdeni, liek aknu masas maisiņus - vāra, neuzliekot vāku 2 stundas. 
  10. Vārīšanās laikā maisiņus divreiz apgroza.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes