Sastāvdaļas
- 500 g liellopu aknu
- 500 g speķa
- 2 glāzes miltu
- 5 olas
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Aknām novelk plēves, sagriež lielos gabalos, samaļ.
- Speķi sagriež mazos gabaliņos.
- Aknas samaisa ar speķi, pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Pievieno olas, miltus, sakapātus ķiplokus - samaisa.
- Ņem polietilēna maisiņu, liek tajā pusi aknu masas, izspiež gaisu un cieši aizsien pasu maisiņa galu, lai būtu brīva vieta.
- Ņem vēl vienu polietilēna maisiņu, liek tajā aizsieto maisiņu ar aknu masu, aizsien otru maisiņu.
- Ņem trešo polietilēna maisiņu, liek iekšā aizieto maisiņu - aknu masa atrodas 3 polietilēna maisiņos.
- Tāpat rīkojas ar otru aknu masas pusi.
- Katlā lej aukstu ūdeni, liek aknu masas maisiņus - vāra, neuzliekot vāku 2 stundas.
- Vārīšanās laikā maisiņus divreiz apgroza.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!